Про здоров'я

Нежить

Нежить

   Нежить частий прояв вірусної інфекції. Наш ніс по суті перший форпост організму, нежить його захисна реакція...  

Підвищена температура тіла

Підвищена температура тіла

   Найбільш типовим проявом майже будь-якої інфекційної хвороби є підвищиння температури тіла. Сами в такий спосіб організм стимулює себе, відтворюючи під час цього речовини, що покликані боротися із збудниками інфекції.

Де що про хвороби...

Де що про хвороби...

   Малюків, що не мають гострих респіраторних вірусних інфекцій, не існує. І слід зазначити, що при великій кількості та різномаїтті, на немовлят припадають в більшості інфекційні захворювання.

Планування вагитности: про що, варто потурбуватися?

Планування вагитности: про що, варто потурбуватися?

   На великий жаль, планування вагітності до теперешнього часу не є загальний правилом. Але якщо ваша родина в свїй еволюції досягла тої ланки, що, по-перше, може дозволити собі вагітність у визначений момент, а по-друге, може зробити цю вагітність реальним фактом, то слід знати: чим вище до моменту зачаття рівень здоровля майбутніх тата і матері, тим здоровішим буде дитя.

 

Коли краще завагітнити

Коли краще завагітнити

   На питання «коли зачати дитину» немає жодної вичерпної відповіді. Орієнтуються на вік майбутньої матусі, проміжок після попереднього виношування малюка, період овуляції, вживання протизаплідних таблеток. Когось зупиняє кар’єрне зростання чи невдоволення батьків, що радять спочатку пожити для себе. А як погодні умови впливають на процес зачаття та вагітність?

Немовля кашляє, що робити?

Немовля кашляє, що робити?

Частіше за все, батьки стикаються з ГРВІ, що супроводжується кашлем. Лікарі радять починати лікування не з ковтання антибіотиків, а із створення умов, які будуть сприяти боротьбі організму із захворюванням.

Чому немовля не спить?

Чому немовля не спить?

Матері достатньо багато задають таке питання. Відповідь може надати лише Ваша дитина. Кожна людина індивідуальна, тому для одного малюка потрібно багато сну, а іншому зовсім трішки. Коли Ваш малюк насичений, доглянутий (мається на увазі регулярна зміна підгузка, аби він не доставляв дискомфорту), він проводить в день на свіжому повітрі часу більше ніж вдома та спить при комфортній температурі, він сам обере скільки він буде спати. Більшість новонароджених сплять від годування до годування. Але певний відсоток дітей від початку витрачає на сон дуже мало часу. Це не є приводом аби бути  схвильованим. Однією з причин може бути чому немовля не спить: калорійність жіночого молока що в кожному випадку відрізняється, а відповідно і різною буде кількість енергії, що малюк отримує від засвоєної “їжі”.

Отже, як павильно купати немовлят?

Отже, як павильно купати немовлят?

Перше знайомство новонародженої дитинки з водою стає справжнім ритуалом для всієї родини. Молоді батьки дуже турбуються про те, аби малюк добре відреагував на водні процедури, тому дуже часто перше купання відбувається за присутності бабусь, а інколи і дідусів. Адже в цього залежить, як в подальшому дитинка буде ставитися до водних процедур. Надалі ми розглянемо, коли можливо починати купати новонародженого малюка та особливості такої процедури.

         Коли можна починати купати немовлят? В тому питанні слід зазначити яку ціль ми переслідуємо: обробка дитини, після задоволення своїх природних потреб, чи гігієнічна вана.

Як діяти коли у дитини температура?

Як діяти коли у дитини температура?

Під час сповивання батьки помічають, що дитинка гаряча і важко дихає, що свідчить про підняття температури. Не слід сподіватися тільки на власні відчуття, перш за все міряємо температуру дитини. Але як це робиться,особливо як що це перше дитятко в сім'ї? Видповідь проста — так само як і дорослим: градусник ставлять під пахву. Радимо батькам придбати (електронний) індивідуальний термометр для немовляти, аби уникнути в подальшому житті небажаних проблем із звичайними термометрами з вмістом ртуті. Також немовлятам можна вимірювати температуру і в паховій складці. Для того потрібно ніжку зігнути в тазобедровому суглобі, нижній кінець термометра повинен повністю знаходитися у складці шкіри. Вимір температури потрібно проводити протягом 10 хвилин. Результат потрібно занотувати. І взагалі візміть собі за правило: “Все що стосується здоров'я Вашого немовляти — потрібно занотовувати”. В подальшому при візиті лікаря, або профілактичному огляді Ви не будете забувати те що хотіли спитати, або на що звернути увагу фахівця. А сухі тези, та цифри можуть довести лікарю набагато більше інформації, а ніж Ваша емоційна розповідь.