Літній відпочинок: правила безпеки при укусах комах!!!

   Якщо вас коли-небудь кусала бджола, ви знаєте наскільки це боляче. Літо - чудова пора для комах, бо вони завжди можуть напасти. Укус будь-якої комашки може виявитись жахливим спогадом, як для дітей, так і для дорослих. Наведемо декілька порад, про правила безпеки в літню пору року, для того, аби уникнути, чи полікувати укус.

  • Для безпечного відвідування парків придбайте спеціальні засоби від укусів комарів, кліщів, тощо. Більшість сучасних засобів є придатними, як для дітей від кількох місяців так і для дорослих.
  • Тримайтесь якнайдалі від напоїв, що містять замінники цукру. Солодка вода та соки приваблюють комах з жалом.
  • Вода завжди приваблює комарів: озеро, басейн, тощо.
  • Одягайтесь правильно: закрийте взуття, штани, легка сорочка на довгий рукав, так щоби тіло було закрите.
  • Аромосвічки поставлені неподалік себе також допоможуть відлякати кусючих і набридливих 'гостей'.
 
   Перше, що необхідно зробити, коли вас вкусила бджола, це ретельно оглянути місце укусу на наявність жала. Якщо ви помітили жало, необхідно його негайно вийняти. Не натискати і не тягнути шкіру навколо укусу, це призведе до того, що отрута ще більше розійдеться. Промийте водою з милом місце укусу, а тоді прикладіть холодний компрес або лід. Щоб прибрати біль та почервоніння, прикладайте спеціальні мазі. Якщо розвинулася сильна алергічна реакція, така, як наприклад, важкість дихання чи ковтання, викликайте негайно швидку допомогу.